A Diósgyőr tudott egyedül győzni

A Fradi egy góllal, míg a Győr hárommal kapott ki az Európa-ligában.

LM
2014. 07. 17. 20:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szivics Tomiszláv együttese Németh Milán góljával a 81. percben szerzett vezetést, a végeredményt pedig Miroslav Grumic állította be az utolsó percben. Az első körben kettős győzelemmel továbbjutó Diósgyőr idegenbeli sikerének köszönhetően kényelmes helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót. A Diósgyőr nagy bravúrt végrehajtva 2–0-ra nyert a bolgár Liteksz Lovecs vendégeként a labdarúgó Európa-liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A bajnoki bronzérmes Ferencváros 1–0-ra kikapott a horvát HNK Rijeka vendégeként a labdarúgó Európa-liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén. A hazai csapat végig nagy fölényben futballozott, de a győztes gólt csak a 85. percben büntetőből tudta megszerezni Ivan Krstanovic révén. A visszavágót egy hét múlva a Puskás Ferenc Stadionban rendezik.

A bajnoki ezüstérmes Győr hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a svéd IFK Göteborgtól a labdarúgó Európa-liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén. Az április eleje óta veretlen vendégek már a 8. percben vezetést szereztek Lasse Vibe révén, majd Jakob Johansson az 56. percben megduplázta az előnyt, a végeredményt pedig a 83. percben May Mahlangu állította be. A sorozatba a mostani körben bekapcsolódott Győr hazai kudarca miatt rendkívül nehéz helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.