Albert Flóriánról vasúti étkezőkocsit neveztek el

Albert Flóriánnak, az egyetlen magyar aranylabdás futballistának a nevét már vasúti étkezőkocsi is viseli.

KG
2014. 07. 10. 22:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kívülről a Ferencváros és az egyetemes labdarúgás kiemelkedő képviselőjének portréjával és nevével díszített, belül zöld-fehér színekben pompázó nosztalgiaszerelvényben helyet kapott az a tárlat, amelynek képanyagában a többszörös világválogatott játékosnak, a Nemzet Sportolójának a pályafutása követhető nyomon.

Az ünnepi esemény alkalmából a legértékesebb Albert-relikviák közül az 1967-ben kiérdemelt Aranylabdát és az FTC-vel 1965-ben nyert Vásárvárosok Kupáját is kiállították.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Császárnak becézett játékos alakját megidézve arról beszélt, hogy a VVK-győztes csapattól a mai együttes még messze van, de a klub vezetése bízik benne, hogy egyszer lesz még hasonló sikerük a zöld-fehéreknek.

A MÁV képviselői a médiaeseményen – amelyen az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítvány képviseletében részt vett a néhai futballsztár lánya, Magdolna – bejelentették, hogy az étkezőkocsi vacsora- és élményvonatok részeként közlekedik. Azt is közölték, hogy az őszi turisztikai idényben útjára indítják az Albert Expresszt is, amelynek célállomásai között szerepel a szlovákiai Dunaszerdahely és Rév-Komárom, a kárpátaljai Visk, s a vajdasági Szabadka városa is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.