Augusztus 23-án indul a vadászat

A spanyol futballélvonalban augusztus 23-án rajtol a pontvadászat, az első El Clásicót pedig október 26-án játssza a Real Madrid és az FC Barcelona.

NT
2014. 07. 24. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtökön közzétett sorsolás értelmében a nyitófordulóban a szombati kezdést követően vasárnap és 25-én, hétfőn is lesznek meccsek. Az első kör zárónapján lép pályára a címvédő Atlético Madrid a Rayo Vallecano vendégeként és a Bajnokok Ligája-győztes, a hazai bajnokságban legutóbb bronzérmes Real Madrid is, amely az újonc Córdobát fogadja.

A legutóbb ezüstérmes Barca vagy szombaton vagy vasárnap kezd, ezt még hivatalosan nem véglegesítették, az viszont bizonyos, hogy első ellenfele az Elche.

A három kiemelkedő csapat egymással vívandó bajnoki csatái közül az első a madridi városi rangadó lesz a 3. fordulóban: a Real a Santiago Bernabéu Stadionban találkozik az Atléticóval szeptember 14-én, míg a klasszikus spanyol csúcsmérkőzést – az új szezon első El Clásicóját – október 26-án játssza a Real és a Barcelona.

A bajnoki rajt előtt rendezik meg a spanyol szuperkupáért kiírt mérkőzéseket a bajnok Atlético és a legutóbbi Király-kupa-győztes Real Madrid között: először augusztus 19-én, kedden a királyi gárda otthonában találkoznak a felek, a visszavágó pedig 22-én, pénteken lesz a Vicente Calderón Stadionban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.