Blatter mellől vitték el a rendőrök a fejest

A FIFA egyik jegyeladással foglalkozó alvállalkozójának igazgatóját fogták meg.

LM
2014. 07. 08. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ray Whelant, a Match Hospitality (MH) igazgatóját a Copacabana Palace Hotelben fogták el, amelyben a FIFA vezetői – köztük Sepp Blatter elnök – laknak a vb idején. Whelan egy rendőrkapitányságon tölti az éjszakát – közölte hétfő este a rendőrség, de egyelőre nem ismertették a gyanút, amely alapján őrizetbe vették. A Match Hospitality szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

A rendőrség az illegális jegyeladás ügyében való nyomozás során eddig 11 embert vett őrizetbe és 131 jegyet foglalt le, köztük 70 olyat, amelyet a vb-vendégek szórakoztatásáról gondoskodó Match Hospitalityn keresztül értékesítettek. Az MH a FIFA fő alvállalkozója ezen a szolgáltatási területen, 240 millió dollárt fizetett a szövetségnek azért, hogy kizárólagos joga legyen a 2010-es és a 2014-es vb-n ilyen szolgáltatást nyújtani. Blatter unokaöccse, Philippe Blatter elnöke egy olyan cégnek, amely részvényese az MH-nak.

A vb jegyeinek továbbértékesítése haszon ellenében illegális Brazíliában, de a FIFA szabályait is sérti. A brazíliai vb-re kiadott hárommillió jegyből a Match Hospitality 445 ezer értékesítésének a jogát kapta meg a FIFA közlése szerint. Azokat a jegyeket, amelyeket az MH nem értékesít, vissza kell adnia, hogy nyilvánosan eladhassák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.