Borkai szerint miénk lehet a 2028-as olimpia

Álomnál már több a hazai olimpia – írja a Napi Gazdaság hétfői számában.

MD
2014. 07. 07. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a lapnak elmondta: ha mindenki egy irányba húz, Budapest hiteles, versenyképes pályázóként szállhat harcba a 2028-as olimpia megrendezéséért. Ha a cél 2028, akkor 2019-ig kell összerakni az anyagot, akkortól várja ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a pályázatokat. Emberpróbáló feladat, hiszen nem elég felépíteni a sportkomplexumokat, azok között mozgatni is tudni kell több millió embert földön, vízen, levegőben – fogalmazott a lapnak a MOB elnöke.

A lap írása szerint Borkai Zsolt Győr polgármestereként kettőzött erővel dolgozik a győri 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sikeréért, ami az ötkarikás játékok egyik előszobája lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.