Cseh királynőt avattak

A hatodik helyen kiemelt cseh Petra Kvitova nyerte a női egyest.

2014. 07. 05. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindössze egy tornagyőzelemmel rendelkező Bouchard idén valósággal berobbant az élvonalba, a januári Australian Openen, majd június elején, a Roland Garroson is elődöntőt játszhatott, most pedig a következő lépést is sikerült megtennie. Kvitova 11 WTA-tornagyőzelemmel a háta mögött második wimbledoni diadalára készült. A két játékos eddig mindössze egyszer találkozott egymással WTA-viadalon, tavaly, Torontóban Kvitova nyert.

A 24 éves cseh játékos kezdett jobban, 1:1 után elvette riválisa adogatását, majd ezt az előnyt 4:2-nél megduplázta, így 25 perc elteltével máris az első szettért adogathatott. A tornán eddig játszmavesztés nélkül álló, 20 esztendős Bouchard azonban nem hagyta magát, ő is brékelte ellenfelét, ezzel 5:3-ra felzárkózott. Saját szervájánál azonban már nem volt ilyen magabiztos, Kvitova pedig ezt harmadszor is kihasználta, így 32 perc alatt övé lett a nyitószett.

A folytatásban is a balkezes, remekül összpontosító Kvitova irányított, a megnyert első játék után ismét egy brék következett, majd a második játszma 12. perce után már 3:0-ra vezetett. A nézők hiába reménykedtek hosszabb mérkőzésben, a cseh teniszező nem kegyelmezett riválisának, ismét elvette Bouchard adogatását, majd hozta a sajátját, így 5:0-nál egy lépésre került a végső sikerhez. Végül a „becsületgém” sem jött össze a második felvonásban a rutintalan kanadainak, Kvitova pedig – első meccslabdáját értékesítve – teljesen megérdemelten ünnepelhetett.

Kvitova 2011 után másodszor bizonyult a legjobbnak a londoni füves pályás Grand Slam-tornán, összességében pedig 12. tornagyőzelmét aratta. A mérkőzés mindössze 54 percig tartott.

Eredmény:
női egyes, döntő:
Kvitova (cseh, 6.)–Bouchard (kanadai, 13.) 6:3, 6:0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.