Csúnya pofonba szaladtak bele az Eb-n a magyar labdarúgók

Az U19-es válogatott 3-1-re kikapott Ausztriától a Szusza Ferenc Stadionban.

TK
2014. 07. 19. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lendületesen és nagy elszántsággal kezdett a házigazda csapat, amely azonban hamar hátrányba került, miután a kapus Hrabina Alex a tizenhatoson belül szabálytalankodott az egyik osztrákkal szemben, az ezért megítélt büntetőt pedig – bár majdnem megfogta – nem tudta kivédeni. Mészöly Géza tanítványai még fel sem ocsúdtak, máris megduplázta előnyét az osztrák csapat, amely ezután valamelyest átengedte a területet a magyaroknak, akik viszont a félidő előtt nem tudtak szépíteni sem.

A folytatásban ismét gyorsan szereztek gólt az osztrákok, ezzel gyakorlatilag eldöntötték az összecsapást, amely azonban még tartogatott némi izgalmat, 30 perccel a lefújás előtt ugyanis a csereként beállt Varga Szabolcs révén sikerült szépítenie a magyaroknak, akiknek erejéből viszont ennél többre nem futotta.

A magyar válogatott összeállítása: Hrabina – Talabér (Varga, a szünetben), Bobál D., Asztalos, Tamás – Németh, Nagy, Kalmár – Farkas (Balogh, 77.), Bobál G. (Mervó, 54.), Medgyes

Ausztria–Magyarország 3-1 (2-0)
gólszerzők: Bytyqi (15., 11-esből), Blutsch (18.), Michorl (48.), illetve Varga (60.)

További eredmények:
A csoport:
Portugália–Izrael 3-0 (1-0)

B csoport:
Ukrajna–Szerbia 1-1 (1-1)
Németország–Bulgária 3-0 (2-0)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.