Elárverezik Muhammad Ali kesztyűjét

A várakozások szerint akár félmillió dollár is befolyhat a bokszkesztyűért.

KG
2014. 07. 08. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emlékezetes meccset Ali a profi nehézsúlyú világbajnoki címért 1971-ben vívta, s bár a további két meccsüket később megnyerte, az első összecsapáson – egyhangú pontozással – alulmaradt a honfitárs Joe Frazierrel szemben.

A minden idők egyik legkiválóbb ringcsatáját sportszakmailag az avatta különlegesen értékessé, hogy két, amatőrként egyformán olimpiai aranyérmes, s addig a hivatásosok táborában ugyanúgy veretlen nehézsúlyú bajnok verekedett meg a királykategória trónjáért.

Az aukciósház keddi bejelentése szerint az árverést július 31-én tartják a „vesztes” kesztyűért, amely Ali néhai edzőjének, a 2012-ben 90 éves korában elhunyt Angelo Dundeenak a hagyatékából került elő.

Muhammad Ali felszerelései eleve a legkelendőbb relikviák közé tartoznak, az említett 1971-es meccsen viselt nadrágja például egy 2011-es árverésen csúcsösszegért, 173 102 dollárért kelt el; ennyit addig egyetlen más bokszemléktárgyért sem adtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.