Elnök lenne a Milan legendája

Az eddigi alelnök Demetrio Albertini indul az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöki posztjáért.

BLM
2014. 07. 21. 21:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 42 esztendős Albertini 2007 óta alelnöke a szervezetnek. Az elnök, Giancarlo Abete azt követően jelentette be távozását, hogy a válogatott nem jutott tovább csoportjából a brazíliai világbajnokságon. A rossz szereplés miatt Cesare Prandelli szövetségi kapitány is lemondott. Albertini elmondta: a pályán is vezető szerepet töltött be, és most is így szeretne dolgozni az FIGC élén.

Az olasz labdarúgás több problémával kénytelen szembenézni: a válogatott gyenge vb-szereplése mellett a hazai bajnokságban csökken a nézőszám, nő az erőszakos és rasszista cselekménye száma, a stadionok pedig egyre rosszabb állapotban vannak.

Albertini mellett eddig Carlo Tavecchio, az amatőr liga vezetője jelezte, hogy indul az augusztus 11-ei elnökválasztáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.