Emberelőny kellett a Debrecennek a félamatőr bajnok ellen

A gól nélküli odavágó után a DVSC kedden otthon 2–0-ra legyőzte az északír Cliftonville együttesét, így a 3. BL-selejtezőkörben van.

BuL
2014. 07. 22. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy iramban kezdte a mérkőzést a magyar bajnok, mely az első három percben három helyzetet dolgozott és hagyott ki, majd a kilencedik percben Volas ziccerben a kapufára fejelt. A jó kezdés után visszavett a Debrecen, próbált nyugodtan építkezni, ám a folytatásban egyre nehezebben törte fel az északír védelmet, ráadásul középpályán több labdavesztés is veszélyes kontrát eredményezett.

A második játékrészt az elsőhöz hasonlóan kezdte a DVSC, ismét helyzetekig jutott, majd kevesebb mint tíz perc után emberelőnybe is került, miután a védők között szépen kiugró Volast a 16-os előtt lerántották. A szabadrúgásból azonnal vezetést szerzett a Debrecen, mely ezt követően kényelmesen futballozva is uralta a meccset, s végül 2–0-s sikerrel lépett a következő fordulóba.

A selejtező harmadik körében a magyar bajnok a fehérorosz BATE Boriszovval csap majd össze.

És ne legyünk elégedetlenek, tavaly nem érte meg az augusztust egyetlen magyar klubcsapat sem, most kettőnek is jó esélye van erre.

Magyar labdarúgóklubok a nemzetközi kupákban
Bajnokok Ligája, selejtező, 2. kör, odavágó:
Cliftonville (északír) – Debrecen 0–0, visszavágó: Debrecen – Cliftonville 2–0, tj.: Debrecen (ö.: 2–0)
Európa-liga, selejtező, 2. kör, odavágó:
Győr – IFK Göteborg (svéd) 0–3
Rijeka (horvát) – Ferencváros 1–0
Litex Lovecs (bolgár) – Diósgyőr 0–2 (mindhárom visszavágó csütörtökön)

Debrecen, 11 000 néző, v.: Glodjovic (szerb)
gólok: Mihelic (55.), Sidibe (79.)
sárga lap: Mészáros (43.), illetve Flynn (34.), Devlin (45.)
piros lap: McGovern (54.)
Továbbjutott: a Debrecen, 2–0-s összesítéssel.

Debreceni VSC: Novakovic – Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut – Bódi (Zsidai 80.), Mihelic, Varga J., Szakály (Vadnai 72.) – Sidibe (Tisza 83.), Volas
Cliftonville: Devlin – Cosgrove (Smyth 56.), Flynn, McGovern, Seydak – Curran, Catney (Caldwell 81.), Scannell, Johnston, Donnelly – Garrett (Winchester 62.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.