Ferencvárosi őszülés, diósgyőri desszert Málta után

A labdarúgó-Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a Ferencváros és a Diósgyőr egyaránt máltai riválison – a Sliema Wanderersen és a Birkirkarán – túllépve jutott tovább. A vezetőedzői nyilatkozatok nem nélkülözték az egyéni hangot.

Deák
2014. 07. 11. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros futballcsapata a számára hízelgő máltai 1-1 után csütörtökön este hazai pályán 2-1-re verte a Sliema Wandererst, s jutott tovább az Európa-liga selejtezőjének második körébe, ahol a horvát HNK Rijeka lesz az ellenfele.

A német vezetőedző, Thomas Doll szokásához híven reálisan értékelte a látottakat, kommentálva a szurkolók füttyszavát is: „Ahhoz képest, ahogy a múlt héten futballoztunk, az első harminc percben jobban játszottunk, frissebbek voltunk, a játékosok jobban megismerték egymást. Az volt a problémánk, hogy harminc perc elteltével könnyedén elveszítettük a labdát, és helyzetbe hoztuk az ellenfelet. 2-0 után sem nyugodhattunk meg, mert kaptunk egy gólt, és ha még egyet kapunk, akkor kiesünk. Továbbjutottunk, és most lesz egy hetünk, hogy még jobbak legyünk, de nem vagyok elégedett. A helyzeteket be kell rúgni, mert ha ez így folytatódik, akkor mindenki hamar meg fog őszülni a klubnál Ami a kritikát illeti, a drukkereknek igazuk van; úgy vélem, nem az egész meccsen, hanem csak a végén fütyültek. A jövőben meg kell találnunk az összhangot a klub, a csapat és a szurkolók között. Az új stadionban sokkal közelebb leszünk hozzájuk, vállvetve küzdhetünk közösen a sikerekért. Az egyébként Németországban is természetes, hogy ha a szurkoló elégedetlen, azt füttyszóval fejezi ki.”

Szivics Tomiszlav, a Diósgyőr trénere a Birkirkara elleni vallettai 4-1-es győzelem – és összesítésben 6-2-es továbbjutás – után szintén emlegette a drukkereket a klub hivatalos honlapján: „Hoztuk a kötelezőt, gratulálok a csapatnak. Egy pillanatra sem gondoltam arra, hogy nem sikerül a továbbjutás. Már az első mérkőzés után is mondtam – amikor néhányan kritizáltak –, hogy az étteremben is a desszert után jön a számla. Elértük a célunkat, továbbjutottunk magabiztos, szép játékkal. Ahhoz is gratulálok, hogy hat pontot gyűjtöttünk a magyar focinak, és örömet szereztünk a sok DVTK-szurkolónak. Köszönöm azoknak, akik Máltára is eljöttek szurkolni.”

Azért tegyük hozzá, Szivics mesternek pályafutása során finomabb desszertet is kívánunk, mint egy gyenge máltai gárda kiverése a nemzetközi porond legalsó szintjén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.