Gera Zoltán a Ferencvárosba igazolt

A korábbi közönségkedvenc visszatért az Üllői útra.

WL
2014. 07. 09. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gera Zoltán visszatért a Ferencvárosba, és már nemcsak a csapattal edz, hanem szerződést is kötött az egyesülettel, így hivatalosan is a Fradi játékosa lett – jelentette be az FTC honlapja. A 77-szeres magyar válogatott játékos 2000 és 2004 között már játszott a zöld-fehéreknél, és tízéves angliai légióskodás után tért haza Magyarországra.

A 35 éves labdarúgó az elmúlt időszakban többször is hosszú ideig sérült volt, legutóbbi csapata, a West Bromwich Albion nem hosszabbított vele szerződést.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Gera visszatér majd a szigetországba, ennek ellenére mégis korábbi klubját választotta. Arról nem írt a Fradi honlapja, hogy a kontraktus milyen hosszú időre szól.

A 35 éves támadó Pécsen kezdte pályafutását, majd 2000-ben került az Üllői útra, ahonnan 2004-ben távozott a West Bromwich Albionhoz, amellyel szerepelt az angol élvonalban és a másodosztályban is. Gera 2008-ban a Fulhamhez igazolt, amellyel legnagyobb nemzetközi sikerét érte el azzal, hogy 2010-ben Európa Liga-döntőt játszott. Három éve visszatért a birminghami csapathoz, ahol több sérülés is hátráltatta az utóbbi években.

Gera a Ferencvárossal kétszeres bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes és egyszeres Szuperkupa-győztes. A magyar válogatottban 77-szer szerepelt és 23-szor volt eredményes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.