Hatalmas szerencse kellett a Fradi máltai döntetlenjéhez

A Sliema Wanderers több helyzetet alakított ki az Európa Liga selejtezőjének 1. fordulójában.

Deák Zsigmond
2014. 07. 01. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros vendégszereplése a Sliema Wanderers ellen a brazíliai világbajnokság árnyékából kilépve megjelent a helyi médiában, a Times of Malta majdnem fél oldalon foglakozott vele, főképp a nevének jelentését tekintve görög, igazából olasz edző véleményét taglalva. Alfonso Greco rutinosan dicsérte a mieinket, de főképp légiósaiban bízva tisztes eredményt várt. S valóban, a nigériai Ohawuchi többször megkeverte a magyar gárda jobb oldalát. Olyannyira, hogy a 40. percben csodás szlalom után a vezetést is megszerezte. Előtte már az egykori angliai légiós, Mifsud mellérúgott egy büntetőt, s bár a másik oldalon Böde és Busai kihagyott egy-egy lehetőséget, a hazai vezetés megérdemeltnek tűnt.

A Ferencváros pedig fásultnak, fáradtnak, ami a bajnokság utáni mindössze két hetes pihenőt követően érthető, de nem a máltai pontvadászat félamatőr státusú legutóbbi ötödik helyezettje ellen. Előzetesen a felkészülés részének gondolhattuk ezt a párharcot a további nehezebb feladatok előtt, de nem így történt. A második félidőben is inkább a hazai helyzetek sorjáztak. Egyetlen szerencse, hogy a 76. percben Zammit kapus a lécre ügyetlenkedett egy szabadrúgást, a kipattanó labdát pedig az új lengyel légiós, Nalepa a hálóba kotorta (1–1).

A meccs után zengett a vendégöltöző Thomas Doll hangjától. Nem véletlenül. Most már ide sem járnak győzni a magyarok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.