Huszti Szabolcs Kínában folytatja

Az 51-szeres magyar válogatott futballista két és fél éves szerződést kötött a Csangcsun Jatajjal.

KG
2014. 07. 22. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Olyan ajánlatot kaptam, amelyet muszáj volt elfogadni, és bár egy új világba, egy új ország bajnokságába csöppentem, a futball az futball – azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam itt is” – idézte Husztit az őt képviselő menedzseriroda keddi közleménye.

A labdarúgó megjegyezte, sokat köszönhet a német a klubnak, és utóbbi is neki, ugyanis annak idején nagyjából kétszer akkora összegért adták el az orosz Zenyitnek, mint amennyiért vették, most pedig a kínai egyesület is többszörösét fizeti annak, mint amennyit a Hannover a szentpéterváriaknak, amikor visszaszerezték. A német Kicker 2012 szeptemberében arról írt, hogy Huszti 750 ezer euró ellenében tért vissza a Bundesligába.

A 31 éves játékos menedzsere, Filipovics Vladan megjegyezte, a német vezetőség olyan kivásárlási árat jelölt meg, amelyet Bundesliga-csapat aligha fizetett volna ki Husztiért – nem is akarta rivális együttesnek eladni. „Több országba is ajánlottam, de amikor a Csangcsun Jataj elnöke meglátta a róla készült anyagot, eldöntötte: Huszti Szabolcs kell neki. Az elmúlt két évben több klasszis játékos is Kínába szerződött, és Szabit is sztárnak igazolták” – mondta Filipovics.

Huszti 2010 szeptemberében jelezte, hogy nem akar többet a magyar válogatottban szerepelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.