Igaz a hír: Szalai a Hoffenheimbe igazolt

Szalai Ádám a német élvonalban szereplő Hoffenheim labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

SZN
2014. 07. 04. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesligában legutóbb kilencedikként zárt csapat klubvezetése pénteken jelentette be, hogy a 19-szeres válogatott magyar csatár – aki a Schalke 04-től érkezett – 2018 júniusáig szóló szerződést írt alá. A két egyesület megegyezett abban, hogy az átigazolás pénzügyi részleteit nem hozza nyilvánosságra, a német hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, hogy a 26 éves támadó hatmillió eurójába (1,8 milliárd forint) került a Hoffenheimnek.

Szalai tavaly nyáron, 8,5 millió euróért (2,6 milliárd forint) került a Schalkéhoz Mainzból, de az elmúlt szezonban kevés játéklehetőséghez jutott, leginkább a kispadról nézte végig a meccseket. A magyar játékos eddig 107 Bundesliga-találkozón lépett pályára s 28 gólt szerzett. A Kicker című szaklap csütörtökön írt arról, hogy a Hoffenheim kivásárolja 2017-ig szóló szerződéséből Szalait, aki visszautasította a Werder Bremen és az Eintracht Frankfurt kölcsönvételi ajánlatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.