Ismét Dunga a brazilok kapitánya

A játékosként 1994-ben világbajnok Dungát nevezték ki a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

NT
2014. 07. 22. 14:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-amerikai ország szövetsége kedden jelentette be, hogy ismét a korábbi kiváló játékosra esett a választás. Dunga 2006-tól 2010-ig már irányította a nemzeti csapatot, melytől a 2010-es vb negyeddöntős kudarca után kellett távoznia. Előző ciklusában 60 mérkőzésen vezette a Selecaót, amely ezekből 42-t megnyert, és 12 döntetlen mellett 6-ot veszített el.

Az eddigi szakvezető, Luiz Felipe Scolari a hazai rendezésű világbajnokság után mondott le, elsősorban a későbbi vb-győztes németektől az elődöntőben elszenvedett 7-1-es vereség miatt, de egy héttel ezelőtti távozásában az is szerepet játszott, hogy a brazilok a bronzmérkőzésen is simán, 3-0-ra kaptak ki a hollandoktól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.