James Rodríguez már Madridban, final countdown

Hat évre szerződik Madridba, évi hétmillió eurót keres a varázslatos kolumbiai, a világbajnokság revelációja.

Ch. Gáll András
2014. 07. 22. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

James Rodríguez hétfőn 13.20 órakor már megérkezett Madridba. A nevezetes Bernabéu-túrát – a stadionba látogató turisták körútját – kedd estére felfüggesztették „hivatalos esemény” miatt.

Az AS úgy tudja, este hétkor vagy nyolckor lesz a kolumbiai fenomén hivatalos bemutatása a Real Madrid szentélyében. Egyszerre jelentik be a hírt a BL-győztes és az AS Monaco honlapján (egyeztetve), szóval a brazíliai világbajnokság gólkirálya és nagy felfedezettje felölti a hófehér 10-es mezt (amely egyébként gazdátlan volt az utóbbi idényben). Mert bizony ugyanazt a számot viseli majd a hátán, mint a legnagyobb klub történetének egyik legnagyobb játékosa: Puskás Ferenc.

„Hamesz” – ahogy P. Fülöp Gábornak hála megismerte a magyar közönség, bár Angliában következetesen „Dzséjmsznek” ejtik – hat évre 80 millió euróért szerződik Monacóból a Bernabéuba, bár azzal a 80 millióval is óvatosan kell bánni, mert a legfrissebb hírek szerint a hercegségben Diego López kapust is kérik ráadásképpen. Fizetése évi hétmillió euró (2,2 milliárd forint) lesz.

Rodríguezt a díszpáholyban (palco presidencial) mutatják be, miután előzőleg aláírta a szerződését Florentino Pérez klubelnök jelenlétében. Ugyanott, ahol múlt pénteken Toni Kroost is. Hamesz ügynöke, Jorge Mendes – aki, többek között, Cristiano Ronaldót, Rodríguez újdonsült klubtársát is képviseli – társaságában tartózkodik a spanyol fővárosban.

A Real Madrid nyári átigazolási terveiből Kroos és most Rodríguez szerződtetése már faktum, Keylor Navas kapus és Radamel Falcao (?) még hátravan.

Rodríguez a szerződés aláírása után folytatja nyaralását, s csak augusztus 1-én kell csatlakoznia az Egyesült Államokban túrázó csapathoz.

James Rodríguez a klub történetének harmadik legdrágább igazolása Gareth Bale és Cristiano Ronaldo után. Az élcsoport:

1. Gareth Bale (walesi) 101 millió euró
2. Cristiano Ronaldo (portugál) 96 millió
3. James Rodríguez 80 millió
4. Zinedine Zidane (francia) 75 millió
5. Kaká (brazil) 67,5 millió
6. Luis Figo 60 millió
7. Ronaldo (brazil) 45 millió
8. Asier Illarramendi (spanyol) 38,9 millió
9. Arjen Robben (holland) 36 millió
10. Karim Benzema (francia) 35 millió

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.