Karnyújtásnyira van a hazai pingpong-Eb-rendezés

Harminchárom év után, jövőre ismét asztalitenisz-Európa-bajnokságot rendezne a magyar szövetség.

BuL
2014. 07. 01. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pósfai Gábor, a MOATSZ alelnöke a keddi sajtóbeszélgetésen elmondta: a pályázatnak két apropója van: egyrészt hogy a kijelölt rendező, Németország visszalépett, ezzel adódott a lehetőség, másrészt a szövetség új elnökségének határozott szándéka, hogy ráirányítsa a figyelmet a sportágra.

„Benne van a kalapban, hogy nem mi leszünk a befutók, hiszen rendkívül erős riválisaink vannak. A spanyol és az orosz szövetség az ellenfelünk, ráadásul nagyon rövid időnk van felkészülni a prezentációra. Ezzel együtt ha most nem sikerül nyernünk, a következő alkalommal újra pályázunk” – mondta Pósfai.

A terveket az olaszországi serdülő- és ifjúsági kontinensviadal keretében, július 18-án kell bemutatni, s várhatóan már ott megszületik a döntés a házigazdáról.

A 2015 őszén sorra kerülő, csapat- és egyéni Eb-nek az átépítés alatt álló Tüskecsarnok lenne a helyszíne. Budapest legutóbb 1982-ben adott otthont az asztaliteniszezők kontinensviadalának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.