Keita nem jattolt Pepével, hozzávágta a vizespalackot

Dallasban a Roma 1-0-ra legyőzte a Real Madridot, de nem ez az érdekes, hanem Keita és Pepe összeszólalkozása.

Ch. Gáll András
2014. 07. 30. 5:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy látszik, José Mourinho 2010 és 2013 közötti madridi időszaka nem múlt el nyomtalanul, már ami az akkor pattanásig feszülő Real Madrid–Barcelona viszonyt illeti. A 2011. augusztus 14-én lejátszott Real Madrid–Barcelona (2-2) spanyol Szuperkupa mérkőzésen Pepe, a fővárosiak portugál védője lemajmozta („mono”) Seydou Keitát, a katalánok mali középpályását, amiből kisebb purparlé is támadt.

 

Nos a jelek szerint Keita – aki ma már a Roma játékosa, nem felejt. Ennek kedd éjszaka adta bizonyságát a dallasi Cotton Bowl stadionban, amikor az International Champions Cup elnevezésű tornán a Roma a Real Madriddal találkozott.

A meccs előtt a szokásos kölcsönös kézfogásnál Keita nem jattolt Pepével, majd amikor ebből kisebb szóváltás alakult ki, a mali labdarúgó hozzávágott egy vizespalackot (plasztik...) a Madrid portugál védőjéhez. A flakon Pepe vállán csattant, vízfelhőt spriccelve szanaszét.

Íme, az elmulasztott kézfogás:

Majd a repülő és célba találó vizes flakon:

 

A mérkőzést egyébként a 38 éves Francesco Totti góljával 1-0-ra a Roma nyerte. Íme, Totti gólja, amely – stílszerűen – Keitától indult...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.