Keresztbe tettek az osztrákok a Magyar Nagydíjnak

A hungaroringi versenyre időarányosan 15-17 százalékkal kevesebb jegy fogy, mint tavaly.

2014. 07. 01. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly rekordot döntött a Magyar Nagydíj látogatottsága, a Hungaroring Sport Zrt. akkori tájékoztatása szerint egy éve a bokszutca-látogatásos csütörtöktől vasárnapig kis híján negyedmillió, 247 ezer érdeklődő látogatott ki a mogyoródi pályára. (Kedden az hangzott el, hogy három nap alatt 257 ezer nézőt regisztráltak, ezt tekintsük dupla nyelvbotlásnak.) Ám egy héttel a futam előtt eldőlt, hogy 2014-ben az Osztrák Nagydíj is visszakerül a sorozatba – 2003 után –, és ez előrevetítette, hogy idén nem lesz nézőcsúcs. Ezt az Egyenesen a Hungaroringre elnevezésű program keddi sajtótájékoztatóján Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója is valószínűsítette. Megtudhattuk, hogy az olimpiai bajnok kajakozó is elsősorban az osztrák konkurenciával magyarázza, hogy az idei versenyünkre időarányosan 15-17 százalékkal kevesebb jegyet adtak el, mint tavalyira. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a Forma-1-ben idén a nézőszám visszaesése nem csak nálunk figyelhető meg. Ezzel együtt a Hungaroringen (nyitóképünkön) a 2012-es látogatottság – ami 220 ezer főt jelentett a hétvégén – elérhető.

Az Osztrák Nagydíjnak otthon adó Red Bull Ringet 80 millió euróból, több mint 24 milliárd forintnyi összegből újította fel Dietrich Mateschitz, a Red Bull cég alapítója és a Forma-1-es csapat tulajdonosa. A pályán június 22-én rendezték meg a versenyt, amit a mercedeses Nico Rosberg nyert meg. A stájerországi helyszínre, Spielberg mellé azon a hétvégén 250 ezren látogattak ki.

„Az biztos, hogy infrastruktúrában nem tudunk versenyezni a Red Bull Ringgel és Mateschitz úrral, de sok másban igen. Például Budapest közelségével és a mostani akciónkkal” – fogalmazott Gyulay Zsolt.

A Hungaroring Sport Zrt. állami vállalatokkal együttműködve idén is megrendezi azt az akciót, amelyben a magyar nézők ingyenes utazásra jogosító kedvezményes belépőket válthatnak július 27-ére – azaz csak a futamra. Az Egyenesen a Hungaroringre programban a futamra 19 990 forintért ülő-, 9900 forintért pedig állójegyeket lehet vásárolni. Az akcióhoz a Budapesti Közlekedési Központ, a MÁV-Start, a GYSEV, a Volán, az IBUSZ és a Mol Nyrt. csatlakozott. A Forma-1 iránt érdeklődők idén harmadik alkalommal élhetnek a kedvezményekkel, és másodszor van lehetőség arra, hogy az Erzsébet-táborban részt vevő hátrányos helyzetű gyerekek is a helyszínen követhessék a versenyt. Az  utazási feltételekről a tömegközlekedési vállalatok honlapjain lehet bővebb információt találni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.