Két sérülttel kezdik meg a felkészülést Görbiczék

Hat új játékossal, 17 fős kerettel vág neki a 2014–15-ös szezon előtti felkészülésnek a Győri Audi ETO KC.

TK
2014. 07. 17. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub csütörtöki szezonnyitó sajtótájékoztatóján Kelecsényi Ernő elnök közölte: már az előző szezonban arra törekedtek, hogy olyan keretük legyen, amely képes a megújulásra, ugyanakkor bent tud maradni a legjobbak között. A csapat célja, hogy a Bajnokok Ligája-elsőséget, a Magyar Kupát és a bajnoki címet az új idényben is megszerezze, és a klubelnök szerint a jelenlegi csapat erre alkalmas.

A Dunaújvárosból érkező Csapó Kyra kapus-, a veszprémi Planéta Szimonetta jobbátlövő, a dániai Randerstől igazolt spanyol Macarena Aguilar irányító-, Anna Szen, aki korábban az orosz Rosztov játékosa volt, balátlövő-, Vesna Milanovic Litre, a horvát Podravka volt játékosa beálló- és védő-, a Lipcsétől igazolt Susann Müller pedig jobbátlövőposzton erősíti a csapatot.

Ambros Martín vezetőedző elmondta, hogy Macarena Aguilar nyaksérülés, Csapó Kyra pedig térdkeresztszalag-pótlás miatt nem tudja megkezdeni a felkészülést, a többiek remek formában vannak.

A sajtótájékoztatón a hat új játékosból négy mutatkozott be, mindannyian örömüket fejezték ki, hogy – miként Macarena Aguilar fogalmazott – a világ legjobb csapatában játszhatnak, ami nagy kihívás.

Kelecsényi Ernő emlékeztetett, hogy megváltozik a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek lebonyolítási rendje, a két csoportkör után egyenes kieséses szakaszban lehet bekerülni a legjobb négy közé. A magyar versenynaptárba pedig bekerült a Szuperkupa, amelyet augusztus 31-én rendeznek a Veszprém Arénában. Ott a Győr és a Ferencváros női, illetve a Veszprém és a Szeged férficsapata mérkőzik. A kézilabdaszezont ezzel az összecsapással kezdi az ETO.

A klubelnök hozzátette: november közepén veszik birtokba az épülő Audi Aréna Győrt, addig az egyetemi sportcsarnokban tartják a mérkőzéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.