Kezdődik a világ legerősebb felkészülési tornája

Közép-európai idő szerint péntek hajnalban kezdődik a tengerentúlon a világ egyik legerősebb felkészülési futballtornája, az International Champions Cup, amit Magyarországon is láthatunk.

Deák Zsigmond
2014. 07. 24. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az International Champions Cup (ICC) során Európa topcsapatai vívnak bemutatómérkőzéseket az Egyesült Államokban és Kanadában, összesen tizenhárom helyszínen. A lebonyolítás szerint két négyes csoportban játszanak körmérkőzéseket a klubok, a két csoportgyőztes pedig az augusztus 4-i miami fináléban dönti el, ki nyeri meg a kupát.
Az A csoportba került a címvédő Real Madrid, illetve a Manchester United (amely legutóbb 7-0-ra kiütötte a Los Angeles Galaxyt), az Internazionale és a Roma, míg a B jelű kvartettbe a Manchester City, a Liverpool, a Milan és az Olympiakosz. Az ICC nyitómérkőzését az Olympiakosz és a Milan vívja közép-európai idő szerint péntek hajnali kettőkor (tv.: Sport1) Torontóban, szombaton Denverben a Manchester United–Roma, Berkeleyben a Real Madrid–Internazionale (Sport2), vasárnap Pittsburghben Milan–Manchester City, Chicagóban pedig Olympiakosz–Liverpool (Sport1) mérkőzésekre kerül sor.
A keretek erősségét természetesen meghatározza a világbajnoki szereplés, akad, aki még jól megérdemelt pihenését tölti, de sztárokban így sem lesz hiány az amerikai turnén. Példának okáért a Real Madridban Gareth Bale, a Manchester Unitedban Wayne Rooney, a Liverpoolban Steven Gerrard, a Romában Francesco Totti is pályára lép.
A tavalyi döntőben a Real 3-1-re verte a Chelsea-t, íme:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.