Kósa: Olimpiára is alkalmas lesz az új budapesti uszoda

Az anyagi források biztosítottak.

WL
2014. 07. 20. 18:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét év múlva esedékes vb szervezőbizottságának elnöke a vasárnapi budapesti nemzetközi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy folyik az előkészítő munka, az anyagi források biztosítottak az úszópalota létrehozására a Dagály fürdő mellett.

Vígh László kormánybiztos, az építtető Nemzeti Sportközpontok főigazgatója hozzáfűzte, hogy a közbeszerzési eljárások után a jövő év elején kezdődhet el a megvalósítás, 2016 végére készülhet el a létesítmény, amelyben már lebonyolítható a 2017-es, ugyancsak a magyar fővárosnak odaítélt junior úszó-világbajnokság.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség első embere a 2021-es vb szervezőbizottságának másik elnökeként kiemelte a kormányzati támogatás jelentőségét és szintén hangsúlyozta, hogy az új uszodakomplexum nemcsak a két világbajnokságnak, hanem más versenyeknek is otthonául szolgál majd.

A sajtótájékoztatón szó esett a Margitszigeten zajló, félidejéhez érkezett vízilabda Európa-bajnokságról is. Szabó László Zsolt, az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója – aki a közmédia vezetőjeként alelnöki minőségben szintén tagja a 2021-es vizes-vb szervezőbizottságának – elmondta, hogy az idei vízilabda Eb is azért van jelen nagy súllyal a képernyőn, mert a közmédia a sportnak rendkívüli szerepet szán.

A margitszigeti kontinensviadal pólómeccseit több mint egymillió ember nézi Magyarországon, a közmédia televíziós közvetéseinek sikeréért pedig több mint százan dolgoznak a legmodernebb technika felhasználásával. Szabó László Zsolt elmondta, hogy az augusztusi, berlini úszó Eb is a közmédiában lesz látható.

Kemény Dénes, a hazai vízilabda-szövetség elnöke a margitszigeti Eb szervezőbizottságának vezetőjeként köszönetet mondott az 5 millió eurós állami támogatásért, majd közölte, hogy afféle sportági nézettségi rekordként a kontinensviadal első hat napja alatt 33 ezer ember tekintette meg a Hajós uszodában a mérkőzéseket.

Paolo Barelli, az európai szövetség (LEN) elnöke, a nemzetközi szövetség (FINA) főtitkára nagyszerűnek minősítette a budapesti Eb első hetét, hozzáfűzve, hogy hasonlóra számítanak a második héten is. Úgy fogalmazott: a világ köszönettel tartozik a magyaroknak azért, amit tesznek a vizes sportokért.

Julio C. Maglione, a FINA elnöke megtiszteltetésnek nevezte, hogy hétfőn találkozhat Orbán Viktor miniszterelnökkel, akinek a FINA irányítójának megítélése szerint kulcsszerepe volt abban, hogy a nemzetközi szövetség Magyarországnak ítélte a 2021-es világbajnokságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.