Lewandowski góllal mutatkozott be a Bayern Münchenben

Csak bő egy hét telt el a labdarúgó-világbajnokság óta, de a Bayern München hétfő este máris lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Természetesen a világbajnokságon szerepelt hősök nélkül, ezért különösen nagy szükség volt a Dortmundból érkezett Robert Lewandowski remek játékára. A lengyel csatár első Bayern-meccsén mindjárt betalált, így a bajorok 1–1-gyel kihúzták a Duisburg ellen.

2014. 07. 22. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewandowski végig lelkesen játszott, ám az első félidőben Ratajczak kapus még az összes próbálkozását hárította. Szünetben kapust cserélt a Duisburg, s Marcel Lenzet szép támadás végén mattolta a lengyel csatár.

A Bayern érthetően tartalékosan állt fel, az előző idényben rendszeres játéklehetőséget kapott futballisták közül csak Rafinha és Alaba játszott. Jó hír viszont a bajoroknak, hogy hosszú sérüléséből felépülve Badstuber is a pályán volt.

Így állt fel a Bayern: Starke – Rafinha, Badstuber, Contento – Gaudino, Höjbjerg, Scholl, Alaba, Juan Bernat  – Sieghart, Lewandowski.

„Elégedett vagyok. Két hete vagyunk még csak edzésben, s rengeteg időnk van az idénykezdetig. (A Bayern első tétmeccse a Dortmund elleni Német Szuperkupa-döntő augusztus 13-án – a szerk.) Természetesen keményen kell dolgoznunk” – nyilatkozta Lewandowski a meccs után. Amikor a céljairól kérdezték, bölcsen hallgatott a kezdőtizenegyről, s csupán ennyit mondott: „Az a legfontosabb, hogy egészséges legyek és jó formába lendüljek.”

A gólja alapján már nincs is olyan messze ettől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.