Löw csak egyszer látta Götze gólját

Saját bevallása szerint még mindig a siker feldolgozásának szakaszában jár a németek kapitánya.

WL
2014. 07. 18. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Még időre van szükségem ahhoz, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok. Hogy mit is jelent ez a diadal a jövőre nézve, mit jelent a német futballnak, és mit jelent nekem” – fogalmazott a Bildnek adott nyilatkozatában a szakember. Hozzátette: jelenleg még „túlpörgött” állapotban van, tele érzelmekkel és adrenalinnal. „Egyvalami azonban biztos: világbajnoknak lenni jó érzés” – hangsúlyozta.

A Löw vezette Nationalelf hosszabbítás után nyert 1–0-ra Argentína ellen a brazíliai vb vasárnapi, Rio de Janeiró-i döntőjében. A győztes gólt Mario Götze szerezte, s Löw elárulta, hogy a találatot még egyetlenegyszer sem tudta visszanézni a televízióban. „Ezt a 113. percet újra meg kell néznem – és egyszerűen kiélvezni” – mondta a német kapitány.

A vb legszebb pillanata Löw számára az volt, amikor az elődöntőben 7–1-re megverték a házigazdákat, s utána mentek a repülőtérre, majd onnan a hotelbe.

„A brazilok kint álltak az utcákon, s megtapsoltak bennünket annak ellenére, hogy a csapatuk történelmi vereséget szenvedett. Ezrek ünnepeltek minket, számomra ez volt a legcsodálatosabb érzés a tornán. Ezt soha nem fogom elfelejteni” – mesélte Joachim Löw.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.