Ma is több döntősünkért izgulhatunk

A vasárnap reggeli középfutamok során újabb három magyar hajó biztosította a helyét a döntőben 200 méteren.

PR
2014. 07. 13. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként Tótka Sándor, a Kőrös Kajak ifjúsági olimpiai bajnok kajakosa szállt vízre, s hasonlóan a győztes előfutamhoz, ezúttal is remek teljesítményt nyújtott: nyernie ugyan nem sikerült, de második helyével magabiztosan lépett tovább a legjobb kilenc közé.

A férfi-kenuegyesek és a férfi-kajakpárosok küzdelmében is az első három pozíció ért finálét. Lantos Ádám és a Molnár Péter, Bán Kristóf duó is élt a lehetőséggel, mindkét egység második lett középfutamában, így Tótkához hasonlóan ők is ott lesznek a végjátékban.

A női kajakosoknál a kétszeres ötkarikás bajnok Kozák Danuta egyesben, valamint a Kárász Anna, Vad Ninetta duó párosban már az előfutamból biztosította a helyét a fináléban, míg férfi-kenukettesben és női kenu egyesben éppen egy döntőnyi egység nevezett a legrövidebb távon, így a Lantos, Nagy Péter párosnak, valamint Lakatos Zsanettnek nem kellett vízre szállnia az előcsatározások során.

Kétszáz méteren minden döntőben lesz magyar hajó, majd a délutáni finálék során előbb öt 500, illetve egy 1000 méteres számban, végül három 5000 m-es fináléban lehet szorítani a magyarokért.
A legrövidebb táv döntői 11.50-kor rajtolnak.

később:
500 m-es és férfi K–4 1000 m-es döntők 15.00
5000 m-es döntők 17.00

A szombati éremesőről ide kattintva olvashat bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.