Magyar iskolások vertek meg egy írt és egy olaszt

Remek magyar sikerek a Schoolboys ökölvívó-Európa-bajnokságon, Keszthelyen: két arany és ezüst, illetve négy bronz.

Ch. Gáll András
2014. 07. 05. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angolul Schoolboys a korosztály neve, de maradjunk csak a jól bevált magyar elnevezésnél: diák-Európa-bajnokságot rendezett a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Keszthelyen, igazán remek hazai sikerekkel. Persze 13-14 éves srácokról beszélünk, lehetetlen vállalkozás megjósolni, ki viszi majd sokra a felnőttek között, de ha a szándék és a lelkesedés mérvadó, akkor garantáltan sikeres lesz a magyar amatőr bunyó az előttünk álló másfél évtizedben.


Mert vegyük csak Barbosu Tibériuszt, a VIII. kerületi Lakatos Menyhért Általános Iskola ősztől hetedik osztályos tanulóját. Tibi – mert már így becézik a Romániából hároméves korában családjával áttelepült, 46 kilós fiatalembert – konkrétan olimpiai bajnok akar lenni (figyelem: nem szeretne, hanem akar!), s az MTK üdvöskéje tegnap megtette az első lépést nagy álma megvalósulása felé, egyhangú pontozással, elsöprő lendülettel verte a döntőben az ír Barry McReynoldsot. Drexler Géza tanítványa még csak 13 éves, de már érett felnőttként nyilatkozik: „Végig az aranyéremre hajtottam, az ír fiú ellen ellazsáltam ugyan az első menetet, de időben észbe kaptam, rájöttem, küzdeni kell, különben baj lesz.”


Nem lett, miként a 72 kilós Baranyi József döntőjében sem. A zalaegerszegi fiú, Füzesi József tanítványa hihetetlen nyugalommal, magabiztossággal terelgette áldozatát, az olasz Enrico Antoninit, aki a második menetben mindent egy lapra feltéve fejvesztve nekiment a továbbra is angyali nyugalommal irányító Baranyinak, de így sem akadályozhatta meg az egyhangú pontozásos magyar győzelmet.

Összesen hét érmet szereztek a mieink (Rostás Renátó 38,5 kg-ban ezüstöt, Rostás Ármándó, Petrovics Mátyás, Gábrisch Krisztián és Budai Renátó bronzot), s mindez Farkas József szövetségi edző remek munkáját dicséri.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.