Magyar siker: Babosék már elődöntősök

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a női páros elődöntőjébe csütörtökön a wimbledoni teniszbajnokságon.

TK
2014. 07. 03. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verseny honlapja szerint a magyar-francia kettős – amely szerdán a címvédő és világelső Szu Vej-Hszieh, Suaj Peng tajvani, kínai duót búcsúztatta – 3:2-es vezetésnél vette el riválisának adogatását, csakhamar 5:2-re ellépett, és 28 perc alatt hozta a nyitószettet. A folytatásban aztán inkább az ellenfél akarata érvényesült, s ennek nyomán újabb 33 perc elteltével már 1-1 volt játszmaállás.

A döntő szett kiegyenlített játékot hozott, 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd 4:3-as vezetésénél a magyar-francia kettős elvette Kudrjavceva adogatását, így 5:3-nál Babos a mérkőzésért szerválhatott. A rivális visszabrékelt, de öröme nem tartott sokáig, mert a következő játék ismét Baboséké lett, akik így 1 óra 34 alatt biztosították be továbbjutásukat.

„Nagyon nehéz meccs volt. A partnerem sajnos ma nem játszott olyan jól, lehet, hogy elfáradt a tegnapi meccsektől” – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján, majd hozzátette: végül is nem számít, mennyire nehezen nyertek, a lényeg, hogy elődöntőben vannak.

Magyar játékos eddig még sosem volt elődöntős női párosban Wimbledonban. A nyolc közé korábban hárman jutottak be: 1985-ben Temesvári Andrea, 2003-ban Mandula Petra és 2010-ben Szávay Ágnes.

Női páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (14.) – Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova (11.) 6:3, 3:6, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.