Messit el akarja adni a Barcelona, amíg érdemes

Az argentin sztár utóbbi időben mutatott teljesítménye és a motiváció hiánya befolyásolja a katalán vezérkart.

Ch. Gáll András
2014. 07. 22. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 44 éves új szakvezető korábban játékosként a Real Madrid és a Barcelona csapatában is megfordult. Érkezése felforgatta az életet a katalán klubnál, első nyilatkozatában ugyanis kijelentette: „én vezetem ezt a csapatot”. Ez máshol természetes lenne, hiszen ki más vezesse, mint az edző, csakhogy a Barcánál speciális helyzet alakult ki az évek során: az történt, amit Lionel Messi akart.

Luis Enrique kijelentése természetesen a válogatottjával a világbajnokságra készülő Messi fülébe is eljutott, és természetesen Luis Suárez szerződtetéséről is értesült az argentin csillag. Nos, egyik sem nyerte el a tetszését, ahogy a hozzá közel állók tudni vélik. A harapós uruguayi szerződtetése például azért nem, mert Messi kebelbarátját és honfitársát, Sergio „Kun” Agüerót látta volna legszívesebben maga mellett a csatársorban.

Aztán Messi úgy futballozott a világbajnokságon, ahogy – a FIFA technikai elemző csoportja megválasztotta a torna legértékesebb játékosának, a szurkolók azonban egészen másképp vélekedtek. S mivel előtte szinte az egész szezonban is csak keresgélte önmagát, több-kevesebb – inkább kevesebb – ambícióval,  a Barca vezetőségének néhány tagja arra a megállapításra jutott, hogy a négyszeres aranylabdás túljutott a csúcson, 27 éves korára kiégett, s a klub szempontjából az lenne a legjövedelmezőbb, ha azonnal eladnák. Ameddig még jó pénzt lehet kapni érte.

Az Elconfidencial.com című jól értesült spanyol honlap információja mindenesetre igen figyelemreméltó. A cikkből az is kiderül, hogy Messi májusban aláírt új szerződése értelmében 22,5 millió eurót kap a 2014–15-ös idényben, sőt mivel visszadátumozták a kontraktust, az előző idényre is ennyit kapott. Nos, a Manchester City 25 millió eurós évi bérrel (nettóban!) csábítja a Bolhát, s a PSG is megadná ugyanezt a pénzt.

Megkezdődött a versenyfutás a világ (egykori) legjobb labdarúgójának kegyeiért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.