„Minden idők egyik legnagyobbja ment el”

Jelenlegi sztárok, korábbi kiváló játékosok és a labdarúgás vezető alakjai is megemlékeztek Alfredo Di Stéfanóról.

KG
2014. 07. 08. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros világbajnok brazil Pelé az argentin születésű Di Stefano fontos szerepét emelte ki azzal kapcsolatban, hogy mára a latin-amerikai játékosok európai topcsapatokban szerepelnek: „Úttörő volt, és mindenekelőtt a sportág legendája” – írta a Twitteren Pelé.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Joseph Blatter a valaha volt legsokoldalúbb futballistának nevezte Di Stéfanót: „Nagyon szomorú vagyok a halála miatt, a kedvenc játékosom volt.”

Bobby Charlton, a Manchester United világbajnok és aranylabdás labdarúgója is méltatta Di Stéfanót: „A futballvilág egy nyugodt, intelligens játékost és nagyszerű embert veszített el. Sosem láttam olyan komplett labdarúgót, mint ő.”

A Real Madridban Di Stéfano játékosként 1953 és 1964 között szerepelt, edzőként pedig két ízben, összesen három szezonon keresztül vezette a blancókat. Florentino Pérez, a királyi gárda elnöke a klub történelmének legnagyobb futballistájaként említette: „Reméltük, hogy ez a nap sosem jön el. Ő egy volt a Real Madriddal, rendkívül fontos szerepe volt abban, hogy létrejött a mítosz” – emlékezett a fővárosi egyesület tiszteletbeli elnökére Pérez.

„Ez egy nagyon szomorú nap számomra, valamint az összes madridista és az egész futballvilág számára.” (Cristiano Ronaldo)

„Nagy legenda volt, pályán belül és kívül egyaránt.” (Lionel Messi)

„Minden idők egyik legnagyobbja ment el, aki öt egymást követő BEK-döntőben talált be.” (Gary Lineker)

„Az egyik legjobb játékos volt, nagyon nyugodt csatár, kiváló egyensúlyérzékkel.” (Sir Alex Ferguson)

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya is emlékezett Di Stéfanóra, aki az edzője volt utolsó idényeiben, melyeket játékosként a Real Madridnál töltött: „Jól ismertem őt, nagy veszteség, hogy távozott. Szomorú nap ez minden madridista számára.”

A kétszeres aranylabdás, ötszörös Bajnokcsapatok Európa Kupája-győztes Di Stéfano három nappal a 88. születésnapja után hunyt el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.