Morata 20 millióért a Juventusé, már Torinóban van

Álvaro Morata a Real Madrid történetének legtöbb pénzért eladott saját nevelésű labdarúgója. Nem semmi!

Ch. Gáll András
2014. 07. 19. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Morata-tranzakció már-már holtpontra jutott azok után, hogy Antonio Conte, a Juventus edzője váratlanul lemondott. Az ugyanis nem volt biztos, hogy az utód, Massimiliano Allegri is igényt tart a gólerős centerre. Csakhogy péntek éjfél körül az olasz bajnok honlapján megjelent a közlemény, hogy Morata öt évre az ő játékosuk lesz. Az ára 20 millió euró, s ha egyszer a Madrid vissza akarná vásárolni, az 30-36 milliójába kerülne.

A sors iróniája, hogy Moratának egy másik spanyollal – azaz baszkkal –, Fernando Llorentével kell megküzdenie a 9-es mezért.

Mivel a Real Madrid mintegy 110 millió eurót kiad James Rodríguezre és Toni Kroosra, valamennyi pénzt be kell hozni, s ezért adják el Moratát, valamint Sami Khedirát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.