Münchenből igazolt BL-győztest a Madrid

Aláírta szerződését az Atlético Madridnál Mario Madzukic, aki a Bayern Münchent hagyta el a spanyol futballklubért.

TK
2014. 07. 10. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves Mandzukic négy évre kötelezte el magát a bajnok és Bajnokok Ligája-döntős Atléticóhoz, amelynek sajtóértesülések szerint 22 millió eurójába (mintegy 6,8 milliárd forintot) kerül az 52-szeres horvát válogatott csatár. „Győztes típus, aki tökéletesen alkalmas arra, hogy trófeákat nyerjen” – méltatta az új szerzeményt a klub honlapján José Luis Pérez Caminero, az Atlético sportigazgatója, aki kifejtette azt is, hogy a csatár pont olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre a csapatnak szüksége van.

Mandzukic átigazolása valószínűleg összefüggésben áll azzal, hogy a Bayern München leigazolta a Borussia Dortmundból Robert Lewandowskit, bár a horvát csatár korábban azzal indokolta távozási szándékát, hogy a csapat vezetőedzője, Josep Guardiola által bevezetett új játékrendszerben nem tud érvényesülni.

A horvát játékos, aki két szezon alatt 54 bajnoki mérkőzésen 33 gólt szerzett a bajoroknál, a Chelsea-be távozott Diego Costát fogja pótolni az Atlético Madridban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.