Nem bírt a címvédővel a magyar klasszis

A magyarok közül Varga Gabriella szerepelt a legjobban a női tőrözők versenyében a kazanyi vívó-világbajnokságon: egy asszót nyert, majd kikapott a címvédőtől, így a 28. helyen végzett.

BM
2014. 07. 19. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki címvédő, 2012-ben olimpiai ezüstérmes Arianna Errigo érvényesítette Vargával szemben a papírformát. 0-3 után Varga Gabriella 2-3-ra még felzárkózott, azután viszont jó darabig csak érvénytelen felületen tudta eltalálni olasz ellenfelét, aki eközben sorozatban 11 tust adott, s végül 12 találatnyi különbséggel nyert.

Knapek Edina, Kreiss Fanny és Jeszenszky Szilvia az első fordulóban vereséget szenvedett.

Vereséget szenvedett az első fordulóban Németh András is, ezzel a 47. helyen végzett a kazanyi vívó-világbajnokság férfi tőrversenyében. A másik három magyar induló nem került fel a 64-es táblára, Szabados Kristóf 68., Dósa Dániel 100., Szabados Gábor pedig 108. lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.