Nem tétlenkedtek a Juventus vezetői, megvan a csapat új edzője

Conte kedden jelentette be távozását.

WL
2014. 07. 16. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub és Conte kedden este jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontották a jövő nyárig szóló szerződést, a torinói együttes irányítói pedig szinte rögtön felvették a kapcsolatot a legutóbb az AC Milannál dolgozó Allegrivel, szerda délelőtt pedig meg is állapodtak vele.

Több olaszországi lap egybehangzó értesülései szerint az új tréner két évre, szezononként kétmillió euróért vállalta el a csapat irányítását. A 46 éves szakembert hivatalosan 15 órakor mutatják be a sajtó képviselőinek Torinóban.

A játékosként 13 évig a Zebráknál szerepelt Conte – aki helyi médiaértesülések szerint esélyes az olasz válogatott kapitányi posztjára – 2011 nyarán érkezett vissza a Juventushoz, ahol sorozatban három bajnoki címet szerzett az együttessel, igaz, a nemzetközi porondon nem tudott átütő sikert elérni.

A szakember nem részletezte távozásának okait kedden, de szakírók szerint a legfőbb indok vélhetőleg a klub játékospolitikája volt, ugyanis többen biztosra veszik, hogy az utolsó csepp az lehetett, hogy a vezetők elszánták magukat a Conte-féle csapat egyik legjobbjának, Arturo Vidalnak az eladására, távozása pedig nem csupán Vidal, hanem a másik középpályás, a francia Paul Pogba eligazolását is előrevetíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.