Női pilóta a Forma–1-ben

Susie Wolff személyében 22 év után ismét van női pilótája a Forma–1-es világbajnokságnak, a skót versenyző a hétvégi Brit Nagydíj első szabadedzésén mutatkozik be.

BuL
2014. 07. 02. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves Susie Wolff Williamsszel köröz majd pénteken, és két héttel később Hockenheimben is szerepelhet szabadedzésen.

„Gyors kocsi lesz alattam, de készen állok” – közölte a Susie Stoddart néven született pilóta. „Nem arról van szó, hogy nekem kell a leggyorsabbnak lennem, csak az autó felkészítése és finomhangolása lesz a feladatom.”

A német túraautó-bajnokságban is indult versenyző 2011 óta a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak a felesége, a pár Ausztriában él.

A Forma–1 történetében eddig öt nő szerepelt futamon, legutóbb az olasz Giovanna Amati kapott lehetőséget 1992-ben. Két évvel ezelőtt a spanyol Maria de Villota tesztelt a Marussiánál, ám egy balesetben súlyos fejsérülést szenvedett, majd tavaly októberben – vélhetően a karambol következményeként – elhunyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.