Óriási magyar siker Wimbledonban

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenovićtyal bejutott a női páros fináléjába a wimbledoni teniszbajnokságon.

TK
2014. 07. 04. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb 1986-ban játszhatott magyar játékos Grand Slam-tornán döntőt, akkor Temesvári Andrea Martina Navratilova oldalán diadalmaskodott a Roland Garroson.

A magyar, francia páros azonnal elvette riválisa adogatását, majd magabiztosan hozta a sajátját. Ezt követően újabb három bréklabdához jutottak, de az ellenfél végül megszerezte ezt a gémet. Ami nem törte meg Babosék lendületét és sikeres szervajátékukat követően az ellenfél adogatásánál ismét bréklabdához jutottak, amelyet értékesítettek is, így negyedóra játék után 4:1-re vezettek. Ezután ismét Babos adogathatott, társával semmire hozták a játékot, majd a következőben is hibázására kényszerítették az ellenfelet és 21 perc alatt megnyerték az első szettet.

A második játszmát egy könnyed adogató játékkal kezdte Babos és Mladenović, ám ezúttal magabiztosan válaszolt a német, szlovák kettős. Babos szervája során az ellenfél a mérkőzésen először bréklabdákhoz jutott, amelyet ki is használt. Ezt követően rövid szünet következett, ugyanis Rybarikovát kézsérülés miatt ápolni kellett, majd Babosék visszavették az ellenfél adogatását, a következő játékot követően pedig már ismét ők vezettek (3:2). A rivális ugyan magabiztosan egyenlített, de Babosék újra hozták a szervájukat, majd a magyar játékos vezetésével brékeltek, így a mérkőzésért adogathattak. Az első két labdát „elszórták” Babosék, de innen fordítottak és megnyerték az összecsapást.

Babosék a fináléban az idei Australian Openen győztes, a Roland Garroson döntős Sara Errani, Robert Vinci olasz párossal találkoznak.

Eredmény:
női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.) – Andrea Petkovic, Magdalena Rybarikova (német, szlovák) 6:1, 6:3

Errani, Vinci (olasz, 2.) – Hlavackova, Cseng (cseh, kínai, 9.) 6:3, 6:2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.