Orosz lovasbukás kellett a magyar csapataranyhoz

Az öttusa-Eb-n a csapatok között a magyar trió végzett az élen.

Deák Zsigmond
2014. 07. 13. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Sarolta szombati peches versenye után – a székesfehérvári öttusázó hölgyet a lovaglás során kutyaugatás vetette vissza a dobogós pozícióból – reméltük, hogy a férfiak vasárnapi döntőjében nem ér minket hasonló baj. Épp elégnek tűnt, hogy az egyéni címvédő Marosi Ádám vádlisérülés miatt nem indulhatott el a hazai rendezésű kontinensviadalon. Távollétében mind a négy honfitársunk bejutott a fináléba, de hamar kiderült, hogy igazából ketten küzdhetnek eséllyel a dobogóért. A kétszeres Eb-ezüstérmes Kasza Róbert vívásban 7., úszásban 5. lett, a lovaglás három verőhibája pedig a záró kombináció előtt a 4. pozícióba irányította. Demeter Bence – akinek öccse, Gergely egyéni indulóként szintén tagja volt a mezőnynek, édesapjuk, a sportág első, 1987-es egyéni Európa-bajnoka, Demeter József pedig versenyigazgatóként dolgozott – a majdnem hasonló jó teljesítménye a 7. helyet érte a záró szám előtt.

A lovaglásban ezúttal nem nekünk, hanem az oroszoknak volt balszerencséje, a junior vb-első tehetség, Jegor Puskarjevszkij  bukott, s nem is tudta folytatni a számot lova sérülése miatt, 0 pontja miatt pedig hirtelen a magyar trió találta magát az élen. A lövészettel kombinált futást követően Kasza végül az 5., Demeter Bence a 8., Tibolya Péter a 16., Demeter Gergely pedig a 31. helyen végzett, előbbi három összesített eredménye csapatban aranyérmet jelentett. Egyéniben a kétszeres világbajnok orosz Alekszandr Leszun végzett az élen szintén vb-első honfitársa, Ilija Frolov előtt, annyit vertek a többiekre, hogy Puskarjevszkij kiesett lovaspontjai ellenére kis híján a dobogóra állhattak csapatban is.

Hétfőn a vegyes váltó versenyeire kerül sor, a magyar színeket két székesfehérvári, Kovács Sarolta és Demeter Bence képviseli, ha minden jól megy, a dobogón

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.