Pánik a Bernabéuban: eltűnt Ángel Di María!

Nem ad életjelt magáról a lisszaboni BL-döntő MVP-je, pedig a PSG várja, és Ancelotti is ragaszkodik hozzá.

Ch. Gáll András
2014. 07. 20. 5:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha játszott volna a döntőben, valószínűleg Ángel Di Maríát választják meg a világbajnokság legjobb játékosának. Azt a Di Maríát, aki a lisszaboni Real Madrid–Atlético Madrid BL-döntőnek is a legjobbja volt, és akit a szezon elején kiutáltak a csapattól, de aki felvette a kesztyűt, és olyan jól játszott – oroszlánrésze volt a Copa del Rey elnyerésében is –, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző kedvenc játékosává küzdötte fel magát.

A Spagetti (Fideo) a brazíliai világbajnokságon is remekelt, ő rúgta Svájc ellen a 8 közé jutást jelentő gólt Messi passzából a 118. percben, de a Belgium elleni negyeddöntőben megsérült, és többé már nem tudott játszani annak ellenére, hogy rajta volt azon a tízes rövid listán, amelyről a vb legjobb játékosát kiválasztotta a FIFA technikai elemző bizottsága.

Di María a világbajnokság után – nyakában az ezüstéremmel – nyaralni ment, és azóta nem tudnak róla semmit a Real Madridnál. Pedig kellene beszélni vele, mert a PSG 60 millió eurót kínál érte, ami fedezné a 90 milliós James Rodríguez-üzlet egy részét. Csakhogy Di Maríáról nincs semmi hír, és már nyugtalanok a Bernabéuban! Igaz, csak augusztus 4-én kellene jelentkezni, de akkor is...

Di María elégedetlen Madridban. „Mindössze” évi 4 millió euró a bére, és 9 milliót követel. Nem is alaptalanul a BL-döntőn és Brazíliában mutatott remek játéka után. És a PSG meg is adná a 9 milliót, a Madrid azonban sokallja az összeget.

A gond azonban az, hogy a párizsiak már idén is túlköltekeztek, és a FIFA pénzügyi fair play-szabálya rájuk is kötelező érvénnyel bír. Úgyhogy el kell adni néhány játékost ahhoz, hogy Di Maríát megvehessék. David Luiz a Chelsea-től már így is egy vagyonba került...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.