Pénz beszél: eltörlés küszöbén Suárez büntetése

A nemzetközi Sportdöntőbíróság eltörölheti Luis Suárez FIFA által kiszabott négy hónapos eltiltását.

BuL
2014. 07. 24. 13:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eltiltás eltörlése azt jelentené, hogy a Liverpooltól 80 millió euró körüli összegért igazolt Barca-támadó ott lehet a spanyol bajnokság (Primera División) 2014–15-ös szezonjának első fordulójában.

Suárezt a FIFA júniusban, az Olaszország–Uruguay világbajnoki csoportmérkőzés után tiltotta el négy hónapra minden futballtevékenységtől és kilenc válogatott fellépéstől Giorgio Chiellini megharapásáért. Ezt követően a csatár fellebbezett az eltiltás ellen – sikertelenül –, majd átigazolt a Barcelonához, ahol eltiltása miatt hivatalosan még nem tudták bemutatni a szurkolóknak.

A katalán klub úgy döntött, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbez Suárez eltiltása ellen, amelyet a játékos ügyvédje drákói, elnyomó és fasiszta döntésnek nevezett.

A Goal.com egy meg nem nevezett, Sportdöntőbírósághoz közeli forrására hivatkozva azt írja, Suárez eltiltása jelentősen csökkenhet, és a jövőben kizárólag az uruguayi válogatottat érintheti, a Barcelonát nem. A CAS döntőbírói állítólag egyhangúan egyetértenek abban, hogy a FIFA büntetése túlzó volt a játékossal szemben.

A jelenleg még érvényben lévő szankció értelmében Suárez nem edzhet és nem szerepelhet a Barcelona csapatával, illetve a Camp Nouba és az edzőközpontba sem teheti be a lábát, átmenetileg Barcelona külvárosában lakik, felesége szüleinél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.