Phelps ismét megmutatta, hogy mit tud

51,67 másodperccel, a világ idei harmadik legjobb időeredményével nyerte a 100 méteres pillangóúszást.

NT
2014. 07. 12. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikaiak tizennyolcszoros olimpiai bajnoka másodszor győzött azóta, hogy áprilisban visszatért a medencébe. A Georgiai Egyetem versenyén Phelps az ötszörös olimpiai aranyérmes honfitárs, Ryan Lochte (53,08) előtt nyert, aki térdműtétje után csak most kezdte el a versenyzést.

Phelps idei legjobbja 52,11 mp volt, amit három hete a Santa Clara Grand Prix-n úszott.

– Elegem volt már az 52-vel kezdődő időkből. mindenképpen 52 másodperc alá akartam kerülni – mondta Phelps, aki elégedett volt idejével.

A világ idei legjobbját a belga Thomas Dal úszta még május elején, 51,44-gyel, a második a ranglistán az orosz Vjacseszlav Prudnyikov, 51,60-nal, szintén májusból.

A szám világcsúcsát 49,82 másodperccel tartja Phelps, aki a 2012-es londoni olimpia után vonult vissza, most pedig már 2016-ra készül, a riói indulással kacérkodik. A 28 éves amerikai három olimpián szerzett 22 érmével a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, sokszoros világcsúcstartó, huszonhatszoros világbajnok, és egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert.

Az igazi értékmérő az amerikai úszók, így Phelps számára is az augusztusi irvine-i országos bajnokság lesz, amely válogatóverseny is a 2015-ös világbajnokságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.