Pocsék meccsen ment tovább a Ferencváros

A Ferencváros 2–1-re nyert a Puskás Ferenc Stadionban a máltai Sliema Wanderers ellen.

KG
2014. 07. 10. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó előtt – az index videós beszámolója alapján – több száz szurkoló tiltakozott a klub új stadionjának beléptetési rendszere ellen. A drukkerek „kirekesztett fanatizmus” feliratú drapéria mögött a Keleti pályaudvartól a meccs helyszínére vonultak és többek között azt skandálták a klubelnököt megszólítva, hogy „Kubatov, nem kell a szkenner”. A szurkolók azt kifogásolják, hogy biometrikus adatok megadása nélkül nem lehet majd az új stadionba bejutni.

Rendkívül alacsony színvonalú és sok technikai hibával teli találkozót láthatott a közönség, amely azonban így is láthatott gólt az első félidőben, ugyanis a kezezés miatt megítélt ferencvárosi büntetőt Ugrai értékesítette.

A folytatásban is inkább a magyar csapat támadott, szórványos próbálkozásait pedig szerencse kísérte, így megduplázta előnyét, csakhogy a máltaiak szinte első támadásukból szépítettek. Noha a vendégek egyetlen találatra kerültek a továbbjutástól, a hátralévő időben is a Ferencváros irányított, így nem forgott veszélyben 2. fordulós szereplése, sőt, egy ízben a kapufa mentette meg az újabb góltól a szigetországiakat.

Ferencváros – Sliema Wanderers (máltai) 2–1 (1–0)
Továbbjutott: a Ferencváros 3–2-es összesítéssel.

Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző, v.: Valjic (bosnyák)

gólszerző: Ugrai (14., 11-esből), Busai (56.), illetve Scozzese (60.)
piros lap: Barbetti (92.)
sárga lap: Dilaver (4.), illetve Barbetti (36., 92.), Ohawuchi (45.), Scerri (80.), Bianciardi (85.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Nalepa, Bosnjak – Somalia, Gyömbér, Busai (Böde, 70.), Kukuruzovic (Cukic, 88.) – Lauth (Nagy D., 73.), Ugrai

Sliema Wanderers: Zammit – A. Muscat, Scozzese, G. Muscat (Cilia, 80.), Bianciardi – Potezica, Mintoff, Barbetti, Scerri – Mifsud, Ohawuchi

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.