Räikkönen tudja, mi lesz 2015 végén

Valószínűleg befejezi Forma–1-es pályafutását a következő szezon végén Kimi Räikkönen.

TK
2014. 07. 03. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves versenyző erről a hétvégi Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban beszélt csütörtökön, amikor azt kérdezték tőle, hogy hosszabb ideig marad-e az olasz istállónál. „Amíg a szerződésem lejár, addig biztosan, aztán pedig valószínűleg abbahagyom” – mondta a mezőny rangidőse, aki ebben az idényben tért vissza a Ferrarihoz – amelynek színeiben vb-címét nyerte –, de az eddigi nyolc futamon csupán 19 pontot szerzett, és 12. a pilóták pontversenyében. Az idén még nem állt dobogón, legjobb eredménye két hetedik hely.

A finn versenyző 2001-ben debütált a Forma–1-ben a Sauber színeiben, majd öt évig a McLaren alkalmazásában állt, a Ferrarinál három évet töltött, majd 2009 végén ralira váltott. A rali-világbajnokságon 2010-ben és 2011-ben szerepelt, 2012-ben pedig az F1-es Lotus istállóhoz szerződött, ahol tavaly is versenyzett. Pályafutása során eddig 201 GP-n indult, 20 futamgyőzelmet aratott, 16-szor rajtolt az első kockából, 77-szer állt fel a dobogó valamelyik fokára, és 988 világbajnoki pontot szerzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.