Rodríguezé a vébé gólja

A kolumbiai középpályás kapásból vágta az uruguayi kapuba a labdát. Az Aranycipőt is ő kapta.

GB
2014. 07. 21. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) honlapján több mint négymillió drukker adta le voksát, ez alapján lett – a várhatóan napokon belül a Real Madridhoz igazoló – Rodríguezé a torna gólja. A brazíliai világbajnokságon hat találattal gólkirály, azaz aranycipős futballista a nyolcaddöntőben egy neki fejelt labdát mellel tett maga elé, majd kapásból bombázott a kapuba úgy, hogy a labda a felső lécről került a hálóba.

A 23 éves Rodríguez mögött a második helyen Robin van Persie végzett, a Manchester United holland támadója a spanyolok elleni 5-1-re megnyert csoportmérkőzésen bemutatott csukafejesével egyenlített.

Sorozatban ez volt a harmadik olyan világbajnokság, amelyen dél-amerikai játékos szerezte a torna legszebb gólját, négy évvel ezelőtt az uruguayi Diego Forlán, 2006-ban pedig az argentin Maxi Rodríguez volt a győztes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.