Schweinsteiger már az Eb-győzelemre gondol

A vasárnapi vb-döntőben aratott győzelem után már a jövőre gondol a németek klasszisa.

BLM
2014. 07. 15. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meghozta az éhségünket ez a siker. A következő tornákon újra nyerni akarunk” – mondta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) honlapján olvasható nyilatkozatában a brazíliai vb fináléjában Argentínát hosszabbításban 1–0-ra felülmúló Nationalelf egyik legjobb játékosa.

A 29 éves középpályás kifejtette, a két év múlva esedékes franciaországi Európa-bajnokságnak is esélyesként vághat neki a német válogatott, mert ideális a csapatban a tehetséges fiatalok és a rutinos játékosok összetétele. „Fiatal csapatunk van, kiegészítve olyan tapasztalt klasszisokkal, mint Philipp Lahm, Mesut Özil vagy Per Mertesacker” – mondta Schweinsteiger, aki kiemelte azt is, hogy első európai csapatként sikerült győzniük Dél-Amerikában.

A válogatottban 108 alkalommal pályára lépő, s 23 gólos Schweinsteiger a mostani elsősége mellett 2006-ban és 2010-ben bronzérmet vihetett haza a világbajnokságról. Kontinenstornáról is vannak medáljai, 2008-ban ezüstérmet, két éve pedig bronzot szerzett az Európa-bajnokságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.