Tizenegyesekkel nyert az Újpest

A Magyar Kupa-győztes Újpest gól nélküli döntetlen után büntetőkkel 5-4-re legyőzte a bajnok Debrecent a labdarúgó-Szuperkupáért kiírt péntek esti összecsapáson a Puskás Ferenc Stadionban.

2014. 07. 11. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben az Újpest futballozott veszélyesebben, a második játékrész már kiegyenlítettebb volt, de gólt ebben a 45 percben sem sikerült szerezniük a csapatoknak, így a szabályok értelmében tizenegyesekkel dőlt el a trófea sorsa. A büntetőpárbajban a hajdúságiaktól kettő, a fővárosiaktól viszont csak egy játékos hibázott. Az Újpest története során harmadszor hódította el a Szuperkupát, amelynek megnyeréséért ezúttal nem járt pénzjutalom.

Eredmény:
Újpest FC – DVSC-Teva 0-0, tizenegyesekkel: 5-4
Puskás Ferenc Stadion, v.: Kassai
sárga lap: Balogh B. (50.), illetve Varga (64.)

DVSC-Teva:
Novakovic – Lázár (Sidibe, 74.), Máté, Mészáros, Bódi – Mihelic (Jovanovic, a szünetben), Varga, Bouadla, Vadnai – Kulcsár T. (Seydi, 30.), Tisza

Újpest FC:
Balajcza – Vadász, Litauszki, Heris, Forró – Balogh B., Vasiljevic, Nagy G. – Simon, Stanisavljevic (Nagy J., 86.), Suljic (M’Boma, 61.)

Az első félidőben többet kezdeményezett, így veszélyesebben is futballozott az Újpest, azonban egyik lehetőségét sem tudta gólra váltani. A Debrecen sokkal inkább figyelt a védekezésére, ennek megfelelően nem sokszor járt a fővárosiak tizenhatosa környékén.

Fordulás után a hajdúsági együttes már nagyobb hangsúlyt fektetett az akciókra, így számos helyzetet dolgozott ki, de a kapuba nem sikerült betalálnia, ahogyan a néhány veszélyes ellentámadást vezető Újpestnek sem. A büntetőknél aztán debreceni részről Bódi és Máté is rontott, a fővárosiaktól viszont csak Balogh Balázs hibázott, így a lila-fehér együttes 1992 és 2002 után újra elhódította a Szuperkupát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.