Tour de France: visszalépett a világbajnok

Tüdőgyulladás miatt visszalépett a Tour de France-tól a portugál Rui Costa.

PR
2014. 07. 22. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lampre Merida bringása a keddi, 16. szakasz előtt jelezte, nem folytatja a küzdelmet. Costa összetettben a 13. helyen állt, hátránya 12 perc 57 másodperc volt az élen álló olasz Vincenzo Nibalival szemben. Kedden a Carcassonne és Bagneres-de-Luchon közötti 237,5 kilométer vár a mezőnyre. A háromhetes Tour vasárnap zárul Párizsban.

Szokásosan alakult a Tour de France kerékpáros körverseny vasárnapi, Tallard és Nimes közötti 222 km-es, sík vidékű, tehát túl sok izgalmat nem rejtegető 15. szakasza. Két bátor vállalkozó, Martin Elmiger és Jack Bauer szinte az elejétől fogva szökésben volt, s a hajrához közeledve képtelenség volt megjósolni, hogy siker koronázza-e a próbálkozásukat. Egy kilométerrel a befutó előtt még maradt 15 másodperc előnyük, de akkor a sprinterek álltak a mezőny élére, s hihetetlenül belegyorsítottak. Bővebben >>>

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.