Tour: Nibali maradt az élen

Blel Kadri révén megszületett az első francia siker a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

NT
2014. 07. 12. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tomblaine és Gérardmer La Mauselaine közötti 161 kilométeres nyolcadik etap során kellett először komolyabb szintkülönbséggel megbirkózniuk az indulóknak, ugyanis a táv végén három kisebb emelkedő nehezítette az útvonalat. Kadri egy hosszú szökés után egyedüliként bírta végig a tempót, így nemcsak a részsikernek örülhetett, hanem megszerezte a hegyi pontversenyben élen állót megillető pöttyös trikót is.

Az összetett elsőségért küzdő favoritok végig egy csoportban tekertek, és a kétszeres győztes Alberto Contador csapata diktálta a tempót. A spanyol kerekes az utolsó emelkedőn be is gyújtotta a rakétákat, de a korábbi Giro d’Italia- és Vuelta a Espana-győztes Nibali egyedüliként a nyomában maradt, csupán a célegyenesben engedte el riválisát, így megtartotta vele szemben több mint 2:30 perces előnyét. A mögötte második csapattársával, Jakob Fuglsanggal szemben viszont 2 másodpercről több mint 1:30 percre növelte a különbséget, ugyanis a dán kerekes leszakadt az utolsó, célba vezető kaptatón.

Eredmények:

8. szakasz, Tomblaine – Gérardmer La Mauselaine, 161 km, hegyi befutó:

1. Blel Kadri (francia, AG2R) 3.49:28 óra
2. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 2:17 perc hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 2:20 min
4. Richie Porte (ausztrál, Sky) 2:24 min

Az összetett élcsoportja:

1. Nibali 33.48:52 óra
2. Jakob Fuglsang (dán, Astana) 1:44 perc hátrány
3. Porte 1:58 min
6. Contador 2:34 min

Az angol, francia, belga és spanyol területeket érintő, 3664 kilométer össztávú és július 27-én, Párizsban záruló háromhetes körversenyen vasárnap a Gérardmer és Mulhouse közötti 170 kilométeres szakasz vár a mezőnyre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.