Továbbjutott a Diósgyőr

A Diósgyőr 4-1-re nyert a máltai Birkirkara vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

MD
2014. 07. 10. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő jelentős részében a Diósgyőr futballozott mezőnyfölényben, azonban ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Szivics Tomiszlav együttese ennek ellenére vezetést szerzett, igaz, Elek góljánál a máltaiak kapusa hatalmasat hibázott, ugyanis gyakorlatilag egy beadást paskolt a hálóba. Nem sokkal a szünet előtt szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak, ez pedig kissé megzavarta a magyar csapatot, amelynek így jókor jött a pihenő.

Az IFK Göteborggal játszik a Győri ETO FC a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójában, mivel a svéd csapat a hazai döntetlen után 2-0-ra legyőzte a luxemburgi Fola Esch együttesét a nyitókör csütörtöki visszavágóján.

A fordulást követő első percekben a Diósgyőr térfelén zajlott a játék, de a magyar csapat kijött a szorításból. A DVTK nem sokkal később ismét vezetést szerzett újfent a máltai kapusnak köszönhetően, aki ezúttal Husic lövését „nézte el”. Öt perccel később eldöntötte a továbbjutást a Diósgyőr a csereként beállt Barczi révén. A hajrában a hazaiak mindent megtettek a szépítésért, ennek ellenére egy másik csere, Marjanovic megszerezte a negyedik magyar találatot.

Azt, hogy a magyar csapat kivel találkozik a következő körben, egyelőre nem lehet tudni, ugyanis a bolgár Liteksz Lovecs és moldovai Veris Chisinau párharcának visszavágóját – amelynek győztese lesz majd Szivics Tomiszlav együttesének ellenfele – a nagy esőzés miatt elhalasztották. Ezt a mérkőzést várhatóan pénteken új helyszínen pótolják.

Európa Liga-selejtező, visszavágó:
Birkirkara (máltai) – Diósgyőri VTK 1-4 (1-1)

Ta\'Qali, 1000 néző, v: Radovanovic (montenegrói)

Továbbjutott: a Diósgyőri VTK kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.
gólszerzők: Camenzuli (44.), illetve Elek (30.), Husic (61.), Barczi (66.), Marjanovic (91.)
sárga lap: Zerafa (60.), illetve Kádár (54.)

Birkirkara:
Sánchez – Vukanac, Moreno, Scicluna, Fenech – Camenzuli, Zerafa, Agius (Ledesma, a szünetben), Herrera – Vella (Zammit, 84.), Grech (Omerou, 64.)

Diósgyőri VTK:
Antal B. – Okuka, William Alves, Debreceni (Marjanovic, 71.), Husic – Bori (Nikházi, 71.), Kádár, Elek Á. – Gosztonyi, Grumic, Bacsa (Barczi, 61.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.