Új szerep vár Dungára?

Sajtóértesülések szerint Dunga a legnagyobb esélyes a brazil szövetségi kapitányi posztra.

PR
2014. 07. 21. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigi szakvezető, Luiz Felipe Scolari a hazai rendezésű vb után mondott le, elsősorban a későbbi vb-győztes németektől az elődöntőben elszenvedett 7-1-es vereség miatt, de távozásában az is szerepet játszott, hogy a brazilok a bronzmérkőzésen simán, 3-0-ra kaptak ki a hollandoktól.

A brazil szövetség nem kommentálta azokat a médiainformációkat, amelyek szerint Dunga követi Scolarit a kispadon.

Az 50 éves Dunga 2006 és 2010 között már irányította egyszer a válogatottat, de elküldték, miután a 2010-es dél-afrikai vb-n a csapat 2-1-re kikapott a negyeddöntőben a később ezüstérmes hollandoktól. Az előző négyéves ciklusban Dunga 60 mérkőzésen vezette a Selecaót, amely ezekből 42-t megnyert, s 12 döntetlen mellett hatot veszített el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.