Újabb magyar kézilabdás katasztrófa

Lélekölő vég: női junior válogatottunk az utolsó másodpercben kapott góllal veszítette el 20-19-re a vb-negyeddöntőt.

Ch. Gáll András
2014. 07. 10. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a női EHF-kupa elődöntőjének visszavágóján, áprilisban, a Fehérvár KC öngyilkos módon, az utolsó percben két labdát is elszórva, hazai pályán 27-26-ra kikapott a dán Esbjergtől, és 51-51-es összesítéssel, idegenben lőtt kevesebb gólja miatt kiesett, azt hittük és mondtuk, hasonló szarvashiba és azt büntető balszerencse évszázadonként egyszer fordulhat csak elő.

Tévedtünk, mert junior válogatottunk szinte lemásolta szerda éjjel, Kaproncán a világbajnokság negyeddöntőjében a fehérváriak harakirijét. Az előzményekhez tartozik, hogy a magyar csapat a tavalyi, akkor még U19-es Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, úgy, hogy az elődöntőben például 28-20-ra intézte el Norvégiát. A tehetségekkel teli, több mint ígéretes korosztály idén, a horvátországi U20-as vb előcsatározásai során is remekelt, csoportjából százszázalékos teljesítménnyel lépett tovább. Méghozzá úgy, hogy a győzelem minden típusát felvonultatta, egy-egy góllal gyűrte le Portugáliát és Svédországot, majd 22-14-re intézte el Franciaországot. Lányaink a nyolcaddöntőben a szlovéneknek sem adtak esélyt (26-20), és szép reményekkel vágtak neki a következő párharcnak is.

A félidei döntetlen után a második játékrészben már négy góllal elléptek a németektől (15-11), akik aztán egyenlítettek, ám az utolsó percben, 19-19-nél a mieink támadhattak a négybe kerülésért. Csakhogy előkészítetlenül, kapkodva ellőtték a labdát, az ellenfél kapusa könnyedén hárított, beállósa pedig az utolsó másodpercben bevágta a 20-19-es német diadalt jelentő gólt.

A Korsóst, Kuruczot, Lukácsot, Mészárost, Siriánt, Szekerczést, Tóth Gabriellát, tehát stabil és remek NB I-es felnőtt játékosokat felvonultató alakulatnak így hiába lenne a négyben és minden további nélkül a világbajnoki dobogón a helye, a folytatásra marad a játék, vagy inkább a küszködés az 5-8. helyért pénteken, Románia ellen.

E pillanatban sokkal biztatóbbat nem is mondhatunk, mint hogy a fehérvári és a kaproncai lidércnyomást remélhetőleg idén nem követi már újabb, hiszen decemberben magyar–horvát rendezésben kezdődik a felnőtt női Európa-bajnokság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.